Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Изкуствени цветя – перфектната декорация

изкуствени цветя

Как да украсим всяка стая от жилището с изкуствени цветя

Знаете ли, че декорацията с изкуствени цветя и растения сега е много модерна? Тази мода плавно мигрира от ресторанти, хотели и бутици към жилищни помещения. Дизайнерите все по-често предлагат изкуствено озеленяване и аранжиране на цветя като алтернатива на естествените. Това решение е особено актуално за страдащите от алергии, работохолиците и тези, които пътуват често. А също и за небрежните. 

Но за да се впише правилно изкуствената красота в интериора, би било добре да се вслушате в мнението на професионалистите.

Материали за изработка

Съвременните материали за изработка на изкуствени цветя са различни. Нека да разгледаме най-популярните.

  • Текстил. От тях се правят нежни пъпки и листенца. Текстилът е боядисан с устойчиви бои със защита от избледняване.
  • Истинско докосване. Това е името на съвременните материали: силикон, полиуретан на копринена основа и др., които спомагат за възпроизвеждането на стъблата, листата и пъпките с реалистична точност. И не само визуално, но и на допир.
  • Пластмаса. Това е здрав и издръжлив материал. Най-често от него се правят големи дървета, храсти, лиани. Пластмасовите растения са чудесни за декориране не само на закрити пространства, но и на открити тераси. Поддържат се лесно –  достатъчно е да ги изплакнете с вода.
  • Смесени материали. Например, стволът и клоните са изработени от естествено дърво, а листата и цветята са направени от други материали. Такива комбинации изглеждат много красиво.

Как да украсим всяка стая от жилището с изкуствени цветя?

Когато избирате изкуствени цветя за интериора трябва да се вземе предвид стилът, в който е декорирана стаята. Например, дълги воали от папрати, сукуленти и палми са идеални за помещение тип лофт. Класиката ще изисква обмислени цветни аранжировки, а за стиловете Кънтри или Прованс можете да изберете букети от диви цветя или зърнени култури.

  • Коридор 

Това е първото впечатление от къщата и хората, които живеят в нея. Изберете това, което е по-близо до вашия характер. Може би подова ваза с тръстика или житни класове? А защо не и луксозен букет от екзотични растения? В просторен коридор няколко саксии с храсти ще изглеждат добре, а в малък – ваза с по-малък, но ярък букет.

  • Хол

Приятната атмосфера може да бъде подкрепена от красиви цветни аранжировки, поставени на холни маси, конзоли, витрини на шкафове. Дизайнерите съветват да поставите две композиции от едни и същи цветове – различни по размер и форма, в двата ъгъла на стаята.

  • Спалня

Растения със спокойни цветове и деликатни комбинации от бяло, прасковено, розово, лилаво, жълто, синьо, сребристо и златно ще ви помогнат да се настроите за спокоен сън. Големите композиции ще изглеждат подходящи само в просторни спални. Не забравяйте, че декорът на вазите трябва да се комбинира с модела на текстил и тапети, както и с лампите.

  • Баня

Минибукети в комбинация с ароматни свещи, кашпи с иглики и теменужки, саксии с нежна трева… Единственото изключение са платнените растения, които абсорбират влагата и бързо се развалят.

Най-търсени

Категории публикации