Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Йога за всички

Може ли йога да лекува

Самоизцеление

Може ли йога да лекува? По-скоро тя може да стане верен помощник в лечението. Асаните мобилизират естествените сили на организма, които ускоряват процеса на възстановяване след продължително заболяване. Практиката предизвиква състояние на отпускане. “Там, където има релакс, винаги има здраве.” Но за да постигнете ефекта, трябва да практикувате систематично. Ключът към успеха е усилието, търпението, съчетано с усърдие и постоянство.

Хипертония

Редовната йога практика помага да се предотврати развитието на сърдечно-съдови заболявания; допринася за подобряването на лимфата и кръвообращението, което осигурява нормалното функциониране на всички органи и системи на тялото. Асаните имат благоприятен ефект върху работата на сърцето (укрепване на сърдечния мускул и нормализиране на неговия ритъм), понижават кръвното налягане.

Спрете емоциите

Всички силни емоции и особено психологическите травми оставят отпечатък в тялото ни. Разберете може ли йога да лекува чрез редовната практика постепенно освобождава тялото от хватката и с него несъзнателните емоционални блокове се разтварят. Научавайки се да контролираме най-фините движения на тялото в асаните, ние постепенно придобиваме способността да контролираме негативните емоции, ставаме по-малко горещи и раздразнителни. Отваряйки гърдите, постепенно си позволяваме свободно да изразяваме емоции, да станем по-сърдечни и отворени.

Творчески заряд

Практиката на обърнати пози подобрява паметта, умствените способности и мозъчната дейност, балансира работата на двете полукълба. Овладявайки сложни асани, ние преодоляваме страха от необичайно положение на тялото и в резултат на това имаме увереност в способностите си не само на килимчето, но и в ежедневието: можем да решим всеки проблем.

Към Постелки за йога от FreeForAll

Най-търсени

Категории публикации