Duvlan Fitness
  • Home
  • Полезно
  • Правилно хранене и спорт: до колко ключова е тази комбинация

Правилно хранене и спорт: до колко ключова е тази комбинация

Правилно хранене и спорт

Правилно хранене и спорт: задължителна ли е тази комбинация?

При отслабване правилното хранене и упражняването на спорт са много важни.

Без редовни тренировки определено ще Ви е нужно повече време, за да свалите излишните килограми. Човек губи тегло поради калориен дефицит. Този дефицит може да се създаде просто чрез намаляване на количеството храна, която се изяжда. Обаче, в същото време ще бъде много по-ефективно, ако включите физически тренировки в ежедневието си. Не е задължително това да е ходене във фитнес залата. Това могат да бъдат домашни тренировки, йога, плуване, бягане – всички те имат много добър ефект за намаляване на теглото.

Не е задължително правилното хранене и спортът да се съчетават. Но ако искате да отслабнете по-бързо и да фиксирате резултата за дълго време, тогава са необходими и двете – да се храните здравословно и да спортувате. Ако тренирате, но не се храните правилно, може да нямате желаните резултати. И в резултат на това можете да загубите мотивация да спортувате.

Хранене и спорт за отслабване

За да отслабнете с правилно хранене и спорт, трябва не само да знаете какво можете да ядете. Трябва да се храните в точното време. Има хора, които нямат желание да тренират поради липса на енергия, но всъщност виновникът е неправилното хранене преди и след тренировка.

Идеалният вариант е лека закуска 2-3 часа преди тренировка. Така храната има време да бъде смляна и Вие ще имате сили за Вашата тренировка. Предтренировъчната закуска трябва да е въглехидратна, с ниско съдържание на мазнини. Това могат да бъдат зърнени храни, както и тестено изделие.

По време на тренировка не забравяйте за водата. Не е нужно да чакате да ожаднеете. Пийте по малко, периодично, на глътки.

Много хора избягват да хапнат след тренировка, защото се страхуват така да не се върнат обратно изгорените калории. Но това не е така. За да имате резултат от правилното хранене и спорт, задължително трябва да хапнете след посещение в залата. Закуската трябва да бъде в рамките на 30-60 минути след края на тренировката. В това време се образува въглехидратният прозорец, който позволява на протеините и въглехидратите да се усвояват по-добре.

Една супер закуска след тренировка може да бъде банан и чаша нискомаслено мляко. Така ще осигурите на тялото си необходимите протеини, от които мускулите се нуждаят. Също така някои хора погрешно вярват, че след тренировка бързото хранене и сладките няма да навредят на фигурата. Всъщност това е погрешно схващане. Това само ще зачеркне всичко, което сте направили в залата.

За отслабване основният акцент в тренировките е върху кардиото. Именно тези динамични упражнения помагат за изгарянето на повече калории, а също така тренират вестибуларния апарат. И това е много важно от гледна точка на повишаване на издръжливостта.

Съчетавайте правилно хранене със силови тренировки. Несъмнено и двете съчетани са в основата на здравословния начин на живот.

Последни публикации

Ползите от коремните преси

Ползите от коремните преси Нека поговорим за ползите от упражненията за корем, така наречените коремни преси. Коремните мускули са разположени между ребрата и таза в предната част на човешкото тяло. Тяхната задача в тялото е да поддържат тялото в различни позиции, да му позволяват да се завърта и огъва по различни начини, както и да […]

Вижте повече
правилното хранене при спортуване

Характеристики на правилното хранене при спортуване

Когато спортуваме, трябва да контролираме храненията си, затова е важно да знаем правилното хранене при спортуване. Правилно хранене при спортуване Менюто за хранене следва да се състави, като се вземат предвид целите, които сте си поставили – да намалите теглото си, да изградите мускулна маса, да поддържате тялото във форма и т.н. За всяка цел […]

Вижте повече
упражнения във вкъщи

Прости, но ефективни упражнения, които всеки може да прави

Да започваме с ефективните упражнения Повторете този набор от упражнения пет пъти. Скачане на въже Пет минути скачане могат да изгорят около 60 калории. Техниката на това упражнение за дома е следната: вземете въже за скачане; лесно се оттласкваме от пода с краката си; ръцете се движат по тялото, завъртайки въжето. Скачаме за 60 секунди. […]

Вижте повече
Правилно хранене и спорт

Правилно хранене и спорт: до колко ключова е тази комбинация

Правилно хранене и спорт: задължителна ли е тази комбинация? При отслабване правилното хранене и упражняването на спорт са много важни. Без редовни тренировки определено ще Ви е нужно повече време, за да свалите излишните килограми. Човек губи тегло поради калориен дефицит. Този дефицит може да се създаде просто чрез намаляване на количеството храна, която се […]

Вижте повече
домашна тренировка

Примерна програма за домашна тренировка

Тренировка за всеки ден от седмицата Понеделник През първия ден тръгваме на джогинг или ходене. Ако е възможно, отиваме да плуваме. Вторник На втория ден правим силови и кардио упражнения у дома. Лицеви опори от пода или от пейката Сряда Първи ден за почивка. Ако не се чувствате уморени, можете да отидете на разходка, да […]

Вижте повече
полезни суперхрани

Видове суперхрани

Толкова е голямо разнообразието от полезни суперхрани, че решихме в тази статия да разкажем за няколко, впечатляващи както и да потърсим някои рецепти за това, как да бъдат използвани. Семена от чия Какви са ползите: Тази суперхрана е известно, че е много богата на омега-3, фибри, антиоксиданти и минерали. Тя може да допринесе за понижаване […]

Вижте повече