Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Правилно хранене и спорт: до колко ключова е тази комбинация

Правилно хранене и спорт

Правилно хранене и спорт: задължителна ли е тази комбинация?

При отслабване правилното хранене и упражняването на спорт са много важни.

Без редовни тренировки определено ще Ви е нужно повече време, за да свалите излишните килограми. Човек губи тегло поради калориен дефицит. Този дефицит може да се създаде просто чрез намаляване на количеството храна, която се изяжда. Обаче, в същото време ще бъде много по-ефективно, ако включите физически тренировки в ежедневието си. Не е задължително това да е ходене във фитнес залата. Това могат да бъдат домашни тренировки, йога, плуване, бягане – всички те имат много добър ефект за намаляване на теглото.

Не е задължително правилното хранене и спортът да се съчетават. Но ако искате да отслабнете по-бързо и да фиксирате резултата за дълго време, тогава са необходими и двете – да се храните здравословно и да спортувате. Ако тренирате, но не се храните правилно, може да нямате желаните резултати. И в резултат на това можете да загубите мотивация да спортувате.

Хранене и спорт за отслабване

За да отслабнете с правилно хранене и спорт, трябва не само да знаете какво можете да ядете. Трябва да се храните в точното време. Има хора, които нямат желание да тренират поради липса на енергия, но всъщност виновникът е неправилното хранене преди и след тренировка.

Идеалният вариант е лека закуска 2-3 часа преди тренировка. Така храната има време да бъде смляна и Вие ще имате сили за Вашата тренировка. Предтренировъчната закуска трябва да е въглехидратна, с ниско съдържание на мазнини. Това могат да бъдат зърнени храни, както и тестено изделие.

По време на тренировка не забравяйте за водата. Не е нужно да чакате да ожаднеете. Пийте по малко, периодично, на глътки.

Много хора избягват да хапнат след тренировка, защото се страхуват така да не се върнат обратно изгорените калории. Но това не е така. За да имате резултат от правилното хранене и спорт, задължително трябва да хапнете след посещение в залата. Закуската трябва да бъде в рамките на 30-60 минути след края на тренировката. В това време се образува въглехидратният прозорец, който позволява на протеините и въглехидратите да се усвояват по-добре.

Една супер закуска след тренировка може да бъде банан и чаша нискомаслено мляко. Така ще осигурите на тялото си необходимите протеини, от които мускулите се нуждаят. Също така някои хора погрешно вярват, че след тренировка бързото хранене и сладките няма да навредят на фигурата. Всъщност това е погрешно схващане. Това само ще зачеркне всичко, което сте направили в залата.

За отслабване основният акцент в тренировките е върху кардиото. Именно тези динамични упражнения помагат за изгарянето на повече калории, а също така тренират вестибуларния апарат. И това е много важно от гледна точка на повишаване на издръжливостта.

Съчетавайте правилно хранене със силови тренировки. Несъмнено и двете съчетани са в основата на здравословния начин на живот.

Най-търсени

Категории публикации