Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Спортът и ползите от него

Спортът и ползите от него

Спортът има изключително положителен ефект. Ето върху кои аспекти:

Намалява и поддържа нормалното телесно тегло.

Спортните тренировки допринасят за дългосрочната загуба на тегло на тялото и и при постоянни тренировки позволяват да поддържате исканото тегло. Тренировките на различни спортове на открито винаги увеличават всички метаболитни процеси и правят възможно увеличаването на мускулната маса при изгарянето на калории.

Необходимото количество физическа активност трябва да варира в зависимост от вида на физическото състояние на човека и неговата телесна структура. Експертите твърдят, че 2,5 до 5 часа повече или по-малко интензивна физическа активност може да Ви помогне да отслабнете и да постигнете стабилност в теглото.

Състоянието на сърдечно-съдовата система.

Спортът и ползите от него. Спортуването позволява на хората от всички възрасти да поддържат и подобряват здравето на сърцето, белите дробове и кръвоносните съдове. Упражненията и активността намаляват риска, свързан със сърдечни пристъпи и инсулти.

Според медицинската статистика има четиридесет процента смъртни случаи поради коронарна болест на сърцето, причинени от липса на физически упражнения, затлъстяване, стрес, депресия или високо кръвно налягане. Физическите упражнения и упражненията, разбира се, дават възможност за предотвратяване на някои здравословни проблеми, а също така могат да намалят риска от исхемия с около петдесет процента.

Здрави и силни кости и мускули.

Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече атлетичната тренировка става по-важна за теб, за здравето, костите, ставите и мускулите. За тренировки е необходимо да се занимавате със специални и удобни спортни дрехи и обувки.

Рискът от ракови заболявания е намален.

За спортът и ползите от него – Физическата активност намалява рисковете от различни видове онкология, особено рак на дебелото черво, с почти деветдесет процента, както показват изследванията. Също така, тренировките на всеки спорт намаляват шансовете за заболяване и развитието на рак на гърдата и белите дробове.

Разгледайте предложенията на DUVLAN за спортни стоки и фитнес уреди.

Най-търсени

Категории публикации