Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Суперхрани – вкусни и полезни

суперхрани вкусни и полезите от тях

Много суперхрани влязоха в живота ни, за да останат и да ни помогнат да се погрижим за здравето си, но знаем ли какво представляват? Ето няколко съвета как да подобрите храненето си само като добавите тези богати на фибри, витамини и минерали храни.

Какво са суперхраните?

Суперхраните са екзотични храни, които по-голямата част от хората не познават или са малко запознати. Те често са семена, горски плодове или сушени и прахообразни продукти, които се добавят в малки количества към смутита, сокове, салати или други рецепти, за да подобрят хранителната им стойност и ползите за здравето.

Те са храни с голям принос от естествени свойства. Тези свойства помагат на тялото ни да ни предпазва от болести. Също така, имат високо съдържание на фитонутриенти и антиоксидантни съединения като бета-каротин и витамини А и Е.

Защо са толкова полезни?

Основната цел на суперхраните е да подхранват тялото ни с всичко необходимо. Както и с жизненоважни съставки като хранителни вещества, витамини и минерали. Тъй като суперхраните са изградени от антиоксиданти, които позволяват на тялото ни да подсили имунната система, спомагат за детоксикацията ѝ и освен това намаляват риска от хронични заболявания.

Най-подходящите хранителни вещества, които съставляват суперхраните, са:

  • Мастни киселини като омега 3 могат да бъдат намерени в храни като семена от чиа.
  • Минерали изобилстват в суперхрани като зеле, осигуряващо калций или какао, богато на желязо и мед.
  • Антиоксидантите и противовъзпалителните средства се намират в чая матча, куркумата или годжи бери.
Начин на приемане, суперхрани

Начин на приемане

Нашият съвет е да приемаме суперхраните сурови, защото там наистина ще бъдат използвани всичките им естествени свойства, тъй като ако подложим храната на други процеси, те могат да загубят стойността на първоначалните си свойства.

Какво има на пазара?

Суперхраните, които можете да намерите на пазара са: боровинки, кокосово масло, чесън, асаи, арония, кокосова захар, баобаб, годжи бери, чисто какао, каму-каму, хлорела, чиа, спирулина, пшенична трева, зеле, кузу, лукума, мака, мангостин, матча, мескит, моринга, нони, конопени семена, сок от нар…

Най-търсени

Категории публикации