Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Типове фитнес уреди

Типове фитнес уреди за домашна употреба

Часовете по фитнес са влезли здраво в живота на много много хора. Отдавна е доказано, че ходенето на фитнес е полезно не само за здравето, но и за поддържане на тялото в добра форма и добро настроение. Важно е обучението да протича с комфорт и максимална полза, а фитнес уредите играят решаващата роля в това.

За всеки фитнес клуб правилно подбраните и добре поставени типове фитнес уреди са едни от най-важните компоненти за успеха на посещаемостта.

Силови тренировки: основният вид фитнес уреди са тренажорите

За интензивни натоварвания са необходими професионални фитнес уреди – тренажори. Когато ги купувате, трябва да вземете предвид няколко фактора. Първо, каква е Вашата цел. Има фитнес уреди, тренажори, за тренировка на мускулите на гърба и ръцете, за крака, пейки за изпомпване на преса и изпълнение на различни видове лежанка, стойки за клек. В допълнение към тясно насочените тренажори има многофункционални тренажори. Тъкмо те са най-търсени. Такъв тренажор може да служи за тренировка на различни мускулни групи.

В допълнение към оборудването за упражнения, стаята за силови тренировки се нуждае от дъмбели, щанги, тежести и други части, необходими за извършване на различни физически упражнения.

Аеробни тренировки: Какви фитнес уреди са необходими.

Кардиото е основното тук. Кардио уредите от всякакъв вид са добри, защото са подходящи за хора от всички възрасти и практически нямат противопоказания. Те не развиват сила, но имат положителен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система, подходящи са за загряване преди силова тренировка, коригират фигурата и изгарят мазнини. Това са солидни плюсове. Същността на работата на тези фитнес уреди е имитацията на човешки движения: бягане, колоездене, ходене по стълби, гребане.

За степ аеробика трябва да закупите друг тип фитнес уреди – степ платформи. Те са нерегулируеми (монолитни), регулируеми (с три нива на регулиране на височината) и комбинирани – могат да се трансформират и използват като кука за разширител или за други упражнения, ако повдигнете гърба.

Кардио фитнес уредите от всякакъв вид са добри, защото са подходящи за хора от всички възрасти и практически нямат противопоказания. Те не развиват сила, но имат положителен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система, подходящи са за загряване преди силова тренировка, коригират фигурата и изгарят мазнини. Като цяло – солидни плюсове! Същността на тяхната работа е имитацията на човешки движения: бягане, колоездене, ходене по стълби, гребане.

За степ аеробика трябва да закупите фитнес уред – степ платформа. Тези фитнес уреди са нерегулируеми (монолитни), регулируеми (с три нива на регулиране на височината) и комбинирани – могат да се трансформират и използват като кука за разширител или за други упражнения, ако повдигнете гърба.

Най-търсени

Категории публикации