Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Упражнения за мъже у дома

Упражнения за мъже

Как да отслабнем

Когато тренирате у дома, е необходимо да използвате кардио тренировки и силови упражнения. По време на кардио упражнения за мъже калориите се изгарят само по време на тренировка. След силови тренировки процесът ще продължи още дълго време.

Изграждането на тренировка за отслабване у дома е по-лесно от тренировките за изграждане на мускули. У дома можете да правите упражнения, както със собствено тегло, така и с оборудване.

Най-добрият вариант за тренировки у дома е редуването на кардио навън (джогинг) и силови упражнения у дома. Ако се чувствате силни и уверени в себе си, тогава джогингът може да се прави ежедневно, но без да прекалявате, не забравяйте за това, че има нужда от почивни дни.

При силови упражнения и тренировки у дома ще Ви е необходим определен набор от фитнес оборудване. Именно използването на тежести увеличава натоварването и прави тренировките по-енергийни. Можете да използвате гири, дъмбели, щанги. Също така е добре да имате у дома за правенето на упражнения хоризонтална лента, въже за скачане, пейка, разширители, спортни ленти, валяк.

Упражнения за мъже как да отслабнем

Правилото е да правите упражнения поне през ден, тоест три или четири пъти седмично.

Ако към това добавите масаж, плуване или някакво друго натоварване, като цяло това са отлични упражнения. Въпреки, че можете да практикувате у дома има набори от упражнения, които можете да правите сами и с малко или дори с никакво оборудване.

Програма за упражнения за мъже за отслабване

Важно е да запомните, че всяка тренировка трябва да започва със загряване и да завършва с охлаждане. Това е необходимо, за да подготвите мускулите си за работа и след приключване плавно да излезете от тренировката. Като пример за тренировъчен процес, нека разгледаме петдневна тренировъчна програма, която редува кардио, силова тренировка и дни за почивка.

Кардиото в този случай е бягане с продължителност не повече от един час със спокойно темпо.

Но в зависимост от ситуацията можете да започнете с нормална разходка. Силовите дни ще се състоят от кръгова тренировка – всички предложени упражнения се изпълняват едно след друго и така пет до шест подхода.

Между всеки подход не забравяйте да си дадете отдих, да починете и да възстановите дишането.

Вид упражнения за мъжеДомашните тренировки трябва да включват кардио и силови упражнения. Тези упражнения могат да бъдат изпълнявани, както със собствено тегло, така и с оборудване. Важно е да комбинираме кардио и силови тренировки за оптимално изгаряне на калории. 
Честота на тренировкитеПрепоръчително е упражненията да се правят три-четири пъти седмично. Като продължителността им трябва да е около 30 до 60 минути. Важно е винаги да слушаме тялото си и да не му причиняваме излишни контузии. 
Необходимо оборудванеЗа някои упражнения за мъже може да Ви е необходимо фитнес оборудване. Това могат да бъдат тежести, като гири, дъмбели и щанги. Хоризонтална лента, пейка, валяк и въже за скачане. 
Етапи на тренировкатаВсяка тренировка се състой от три части – загряване, основна част, разпускане. Всяка част е изключително важна за изпълнението на качествена тренировка. Много хора обаче пропускат загряването и като резултат нанасят травми на тялото си.

Най-търсени

Категории публикации