Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Коремна тренировка с тежести за мъже

Вижте тук полезен продукт за тренировка за корем.

Коремна тренировка с тежести за мъже

Сред трениращите има разпространено опасение, че упражненията със свободно тегло при упражняване на коремните мускули не са безопасни за долната част на гърба. Въпреки това, при спазване на правилна техника на упражнения, такава тренировка няма дс е опасна.

Друга често срещана причина за безпокойство е страхът, че тренировките с тежести ще направят мускулите по-обемни, отколкото ясно очертани или релефни. За това също не си струва да се безпокоите, защото тези мускули просто не са създадени за експресивна хипертрофия.

Упражненията за корема с дъмбели са класически упражнения, но с помощта на тежести. Допълнителното натоварване на мускулите на пресата в този случай ще направи упражненията по-продуктивни. При тренировка с тежести за пресата, основното е разнообразието и универсалността на упражненията.

За да оформите релефния силует, изпълнявайки комплекса от упражнения върху пресата с тежести, е добре да редувате равномерните натоварвания върху всяка група коремни мускули. Диагоналното усукване и повдигане на тялото с тежести в ръцете са примери за популярни упражнения за корема и долната част на гърба. Общият брой повторения за тези упражнения е от 30 до 50. Начинаещите трябва да изпълняват 1-2 серии по 10-15 повторения.

Ползите от тренировка с гири

Защо си струва да направите избор в полза на гирите?

Всяка мускулна група ще работи независимо от останалите. По този начин, с помощта на гири, можете да тренирате изоставащата мускулна група повече и да извършите повече повторения за слабата страна на тялото.

Упражненията с гири се изпълняват в малки и големи амплитуди, което разширява обхвата на движение.

Тренировката с гири е универсална и подходяща за всеки, независимо от възрастта, пола и физическата годност.

Упражненията с гири са безопасни при спазване на правилната техника на изпълнение и са подходящи за изпълнение без застраховка.

Гирите са малки, не заемат много място и се движат лесно.

Обобщавайки, припомняме принципите на ползотворната тренировка с гири: разумно подхождайте към съставяне на тренировъчен план, изберете правилното тегло, изпълнете универсални упражнения за всяка мускулна група и следвайте правилната техника за изпълнение на упражненията.

По този начин тежестите ще направят тренировката по-продуктивна и ще помогнат за постигане на желаните от Вас резултати.

Вижте тук полезен продукт за тренировка за корем.

Най-търсени

Категории публикации