Топки за упражнения

Показване на единствения резултат

Фитнес топки за упражнения

Топки за упражнения

Упражненията с фитнес топки са много популярни. Те имат много предимства. Например, топката е мека, по време на усукване е невъзможно да се нарани гърба.

Също така, тъй като тя е нестабилна и помага да се включат повече различни малки мускули в процеса на тренировка.

Много е лесно е използвате фитнес топки у дома или във всяко друго помещение и дори на работа.

Упражненията с фитнес топки са подходящи за обучение на възрастни хора и бременни жени.

Също така, топката може да се използва за разтягане на мускулите на гърба за тези, които не могат да го изпълняват в обичайния стил. Тя помага да разнообразите тренировките и да ги направите по-интересни.

Топки за упражнения

Фитнес топки за упражнения

Разбира се, упражненията с фитнес топки не са много лесни. Те са малко по-трудни от гимнастиката на пода. Когато тренира с топка, човек трябва да умее да балансира, за да може да се изпълни упражнението. Ето защо те са толкова полезни.

С фитнес топки можете да проведете доста пълно гимнастическо обучение.

Загрявка – скачане, докато седите на топката. Просто трябва да седнете на топката със задните си части и да пружинирате, скачайки. Това може да бъде допълнено със ставна загрявка и динамична част с някои аеробни стъпки, например странични стъпки и люлеене на топката от една страна на друга.

Упражнения за крака – клякане до стената. Топката е под долната част на гърба, опрете я на стената, изпълнете клякания, докато бедрата са успоредни на пода и леко се задържат в долната точка.

Упражнения за ръце, гърди и рамене. Най-простият е да стискате топката между ръцете си, докато стоите, комбинирайки с някакъв вид ходене.

Можете също така да правите лицеви опори от топката, както като я поставите до стената и се подпрете на длани, така и като поставите краката си върху нея.

Гимнастическите упражнения с фитнес топки могат да се изпълняват за 10-20 повторения, едно след друго, създавайки кръгови тренировки или просто да се правят в обичайния стил, като се разделя тренировката на серии. Те ще дадат общ тон и ще ви помогнат да започнете да тренирате.

Предимства на фитнес топките за упражненияФитнес топките спомагат за активирането на повече групи мускули по време на тренировка. Те са подходящи за хора от различни възрастови групи. Освен това, фитнес топките могат да бъдат използвани практически навсякъде.
Подходящи упражнения за фитнес топкиИзползването на фитнес топки позволява изпълнението на разнообразие от упражнения. Те са подходящи за загрявка, която се състои от пружиниращи движения в седнало положение. Освен това, могат да се изпълняват различни упражнения за крака, ръце, гърди и рамене.
Размери топки за упражненияФитнес топките са предлагат в разнообрази размери. Най-общо те са 45,55,65,75 и 85 см. Определящи фактори при избора на фитнес топка са теглото и височината.
Доставка от FreeForAllБЕЗПЛАТНА доставка на всички продукти при плащане онлайн с карта. Доставка в рамките на 7-12 работни дни. Допълнителна отстъпка при плащане с карта или по банков път.