Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 3% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Видове лежанки

Видове лежанки - Повече информация на freeforall.bg

Името на една от видовете лежанки за тренировка е „римска лежанка“. Дошло е благодарение на легендите и историческите документи за устройствата, използвани за трениране на гладиаторите в древен Рим. Има голям избор от видове лежанки. Както и ползите от тях са в дълъг списък. Когато избирате каква лежанка да си вземете, не изпускайте в предвид, че има различни видове лежанки. Предназначението на всеки вид е различен, както и натоварването върху тялото Ви. Изборът зависи от това каква група от мускули искате да тренирате.

Модификации

Основното устройство на лежанката е всъщност доста просто. Тя има здрава стоманена рамка, седалка и стопове. Тясната седалка е покрита с устойчив материал. Теглителните ролки са увити в мека обвивка.

Модерните лежанки са най-разнообразни. В продажба има сгъваеми и неподвижни такива, за домашна и масова употреба. За професионалните спортисти най-търсена е лежанката хиперекстензия. Тя тренира различни мускулни групи, включително дупето, гърба и бедрата.

Най-често използваната римска лежанка е за укрепване на пресата. Многократните сгъвания и разгъвания на торса в различни позиции на лежанката ще направят така, че да оформите три вида коремни мускули.

В онлайн магазините можете да избирате според характеристиките и да си купите лежанка в най-доброто съотношение цена и качество. Ще намерите лежанки за трениране мускулите на гърба, за горната част на тялото.

Видове лежанки:

-хоризонтални

-регулируеми

-многофункционално извити

-професионални, специализирани.

Всеки модел лежанка е предназначен за тренировка и укрепване на определени групи мускули.

Най-търсени

Категории публикации