Килимчета за входна врата

Показване на 1–12 от 417 резултата

Килимчета за входна врата

Килимчета за входна врата 2

Популярни видове килимчета за входната врата

Нека да разгледаме видовете килимчета за входната врата, характеристиките им и нюансите при избор на видовете килимчета.

Килимчетата за входната врата могат да са кокетните и красиви  и да украсяват предверието, като надеждно защитават къщите и апартаменти от уличната мръсотия, влага и сняг.

Няколко движения – и обувките стават по-чисти, преди да се влезе в дома, което опростява почистването и удължава живота на подовите настилки в коридора.

Нека разгледаме всеки вид по-подробно.

Килимчета с кокосови влакна

Този вид килимчета ефективно защитават входната зона на Вашето жилище от пясък, прах, сняг и други замърсявания от улицата. Изработени са от натурални кокосови влакна, които са импрегнирани в каучукова основа. Много добре попиват влагата като съхраняват формата си. Безопасни за употреба, не се хлъзгат, благодарение на гумената основа. Дизайнът на продукта ще се впише във всеки вид интериор.

Предимства:
  • различни дизайни, опции за всеки интериор;
  • отлични абсорбиращи характеристики;
  • разнообразие от нюанси и възможност за избор.

Като недостатък може да се посочи това, че трябва да се изсушават добре, особено по време на дъжд. Дългите влакна се замърсяват по-бързо.

Гумени килимчета за входната врата

Материалът на гумените килимчета за входна врата се отличава сред аналозите със своята издръжливост, устойчивост на износване и стабилни експлоатационни характеристики. Срокът на експлоатация е до 10 години.

Предимства:
  • нямат проблем с влагата,
  • не се хлъзгат;
  • лесно се перат.

Основният недостатък е монотонният дизайн и ограничената цветова гама. Гумените килимчета за външна врата са предназначени по-скоро за привърженици на практичността, отколкото за любителите на естетиката.

Килимчета за входна врата 2

Килимчета с гумена подложка

Притежават устойчив на износване материал на мокрота и температурни промени.

Предимства:
  • лесни за поддържане;
  • устойчиви на механични повреди.

Основните недостатъци на гумените постелки са техният ограничен дизайн и сравнително висока цена.

Какъвто и килим да изберете и закупите, важно е редовно да го почиствате от прах и мръсотия. Правилната грижа спомага за удължаване на експлоатационния живот и запазване на привлекателния външен вид на килима.

Разгледайте и  нашите килими за дома.

Предпазване от замърсяванияКилимчетата за входна врата помагат за задържане на прах, мръсотия и влага, които биха могли да бъдат внесени в дома. Те намаляват необходимостта от често почистване на подовете вътре в къщата.
Подобряване на безопасносттаКилимчетата със специални противохлъзгащи повърхности предотвратяват подхлъзвания и падания, особено в дъждовни или снежни дни.
Разнообразие от стиловеКилимчетата за входна врата се предлагат в множество дизайни, цветове и шарки, които могат да допълнят екстериора на дома ви и да създадат приятна първа впечатление за гостите.
Лесна поддръжкаПовечето килимчета са проектирани да бъдат лесни за почистване – просто се изтръскват, измиват с вода или се изчеткват.
Устойчивост на външни условияКачествените килимчета за входна врата са устойчиви на различни атмосферни условия, включително дъжд, слънце и сняг, което гарантира дълъг срок на употреба.