Пътеки за коридор

Показване на 11 резултата

Пътеки за коридор

пътеки за коридор

Един от най-лесните начини да освежите интериора на Вашата къща или апартамент е да използвате килими и пътеки за коридор. Килимът определено се счита за универсален елемент, който създава единство на стил и дизайн на пространството.

Килимите и пътеките за коридор осигуряват добро поглъщане на звуци върху твърди подове и предпазват дърво, ламинат и плочки от различни възможни повреди от удар или надраскване, например.

Пътеките за коридори са наречени така заради функционалното си предназначение. Те са чудесни и практични за зони с интензивен трафик или дълги периоди на стоене върху тях, както са мебелите в стаите.

Къде могат да се използват пътеките за коридор?

Къде могат да се използват пътеките за коридор

Традиционно вярваме, че пътеките за коридор са предназначени само за поставяне в коридорите. Всъщност красивите пътеки за коридор са идеални както за коридори, така и за кухни, спални и други по-малко очаквани места.

Пътеки в коридора

Много добре изглежда коридорът с постлана красива пътека за коридор.

По принцип няма особено много декоративни елементи, с които можете да украсите тази зона в дома си. Имайте предвид, че коридорът е зона с голям трафик, която традиционно има свой собствен специален стил в къщата.

Затова пътеките в коридорите осигуряват не само необходимия комфорт, но и е допълнителна защита на пода и добър звукопоглъщащ ефект.

Пътеките за коридорите са чудесен начин да украсите входа на дома Ви. Ще посрещате гостите си с красиво начало. Пътеките за кородорите на входа на дома Ви задават тона за дизайна на целия дом, предпазва подовете в коридорите и омекотява силните звуци, създава уют и приятна атмосфера.

Пътеките за коридор украсяват и изпълват стаята с комфорт. след като свалите обувките си след дълъг работен ден и краката Ви стъпят на красивата пътека за коридор, ще усетите комфорт и релакс за краката.

Съществуват четири вида пътеки за коридор: гумени, еластовинилни, без гумена основа и мъхести изтривалки.

Пътеки за коридор в кухнята, в спалнята

Пътеки за коридор в кухнята и в спалнята

Кухненските пътеки са лукс за всички домакини, които прекарват много време в кухнята за готвене. Пътеките за коридор в кухнята осигуряват необходимото омекотяване на краката при продължително стоене, предпазват от подхлъзване и са важен елемент от дизайна на кухнята.

Можете да използвате пътека за коридор за спалнята, отстрани или отпред на леглото.  Така ще осигурите комфорт и топлина за отмора.

Оптимизиране на пространствотоПътеките за коридори могат да бъдат използвани за максимално оползотворяване на пространството. Те предоставят постоянно отделено място за движение, като освобождават останалата част от помещението за разполагане на мебели, декорации или други функционални елементи.
Използване на естетическия потенциалПътеките за коридори могат да се използват като дизайнерски елементи, които допринасят за общата естетика на пространството. Те могат да бъдат декорирани с различни материали, цветя, осветление и декоративни елементи, които добавят стил и красота на коридора.
Поддържат чистотатаПътеките могат да служат като бариера между външната обстановка и вътрешните помещения. Те помагат да се задържат прах, мръсотия и влага от обувките, което спомага за поддържане на по-висока степен на чистота и подобрена хигиена във вътрешните пространства.
Разнообразие на цветове на пътеки за коридорЦветът на пътеките зависи от това дали искате да го подчертаете като отделен елемент или да се впише в цялостния интериор на коридора. Ярките пътеки за коридор изглеждат ефектно на фона на интериор, направен в меки цветове. 
Богат асортимент от пътеки за коридорБогатият асортимент на пътеки за коридор в магазините, Ви позволява да изберете пътека във всякаква форма. В зависимост от въображението на дизайнера се използват овални, кръгли, правоъгълни, квадратни, както и с форма на диамант. Популярни са и килимите с абстрактна форма, които не приличат на класическите фигури.

Често задавани въпроси

Какви пътеки за коридор се предлагат според формата?

Отговор: В съвременните дизайни пътеките са коридор се срещат във всякакви форми. Според идеите на дизайнера и формата на коридорите може да изберете овални, кръгли, правоъгълни, квадратни, както и с форма на диамант. Вече има и пътеки за коридор с абстрактни форми, които не приличат на стандартните.

Какви са предимствата на пътеките за коридор?

Отговор: Те са идеална опция за внасяне на домашно усещане и уют в коридора. Освен естетически принос, те помагат за допълнителна защита на пода и добър звукопоглъщащ ефект. Пътеките за кородорите на входа на дома Ви задават тона за дизайна на целия дом.

Може ли да пътеките за коридор са те ползват и в друго помещение?

Отговор: Пътеките за коридор са подходящи и за спалнята и за кухнята. В спалнята може да се поставят отстрани или пред леглото. А в кухнята ще ви предпазват от студените плочки или от изпускане на остър предмет.