Пътеки за спалня

Показване на 7 резултата

Пътеки за спалня

пътеки за спалня

Спалнята е място, което е проектирано да бъде максимално уютно, интимно, подканващо да се отпуснете след дълъг работен ден. Като такъв, релаксът ще бъде пълен с наличието на меки, нежни за сетивата пътеки за спалня, за да направи ставането сутрин приятно, а вечерното отпускане точно, каквото имате нужда.

Пътечките в спалнята до леглото, разбира се, не са първа необходимост. Съвременните подове са достатъчно интересни и красиви, за да бъдат изложени. Например дървената ламперия в спалнята придава на интериора уютно усещане и е лесна за поддържане чиста.

В същото време ще ни липсва нещо меко, приятно на допир под краката си. И тогава страхотна идея е да сложим мека пътечка в спалнята, която може да се постави до леглото – където, след като се събудим, правим първите стъпки.

Вижте предложенията ни за пътеки за спалня

Харесайте, поръчайте и получете. Бързо и лесно.

За спалните много добре стоят мокетени пътеки с дълъг косъм. Така те ще им придадат допълнителен комфорт, мекота и уют.

Изборът е голям – тук ще намерите пухкави и меки пътеки за спалня, както и такива с по-къс косъм. А какво ще кажете за пътеки на цветя?

Сивите на цвят пътеки за спалня са универсален избор. Те добре стоят на класически, скандинавски и съвременни спални. И се съчетават добре с почти всеки цвят на пода.

Белите пътеки за спалня са също толкова универсални, колкото и сивите, освен че изискват повече внимание, когато става въпрос за поддържането им чисти. Вместо чисто бяло, можете да изберете кремав нюанс.

Пътеките за спалня се изработват от различни материали – естествени или изкуствени влакна. Пухкавите пътеки в последно време се произвеждат от синтетични влакна, например полиестер, полипропилен.

Цветово разнообразие от пътеки за спалня е голямо

Цветово разнообразие ot пътеки за спалня

Когато купувате пътеки за спалнята, обърнете внимание на тяхното залепване към повърхността. Ако са твърде хлъзгави на пода или се подгъват по краищата, можете да се подхлъзнете, а това не е желателно. За това, ако подът изисква, изберете пътеки с неплъзгащата се гумена основа.

Искате ли топлина и комфорт под краката си, когато ставате от леглото в тези хладни сутрини? Добре подбраната пътека за спалня може да Ви донесе това удоволствие. В тази публикация ще разгледаме по-задълбочено пътеките за спалнята и ще предложим няколко съвета, които да Ви помогнат да изберете най-добрия размер, форма и цвят на пътеката, за да повишите фактора уют във вашата спалня.

Трябва ли да имам пътека в спалнята си

Спалните са едно от най-личните пространства в домовете ни. Това е мястото, където отиваме да си починем и да се възстановим след поредния натоварен ден там по света.

Така че има смисъл да искаме нашата спалня не само да отразява нашия личен стил, но и да се чувства топла, привлекателна и комфортна. Пътеките за спалня са сравнително лесен начин да добавите характер и топлина към вашата спалня.

Поставени под леглото Ви, пътеката ще закрепи мебелите Ви и ще осигури място за галене на краката Ви, когато лягате и ставате от леглото.

Пътеките могат да бъдат в различни стилове, така че си струва да отделите малко повече време, за да разберете кой дизайн (размер, форма, цвят) ще превърне спалното Ви пространство в луксозно убежище.

Как да избера пътека за спалнята

Как да избера пътека за спалнята

Преди да отидете в магазин за килими, прекарайте няколко минути в спалнята си и обърнете внимание на пространството.

  • Къде са поставени мебелите?
  • Къде пада светлината – светла слънчева стая ли е или няма много пряка слънчева светлина?
  • Какъв е вашият съществуващ декор – ярък и цветен човек ли сте или предпочитате по-неутрална палитра?
  • Искате ли вашият килим да изтъква или да се слива?

Оттам можете да насочите вниманието си към размера, формата и дизайна на вашия килим. В идеалния случай вашият килим ще бъде пропорционален както на самата стая, така и на вашите мебели.

Ако вашият килим е твърде малък, това може да накара стаята да се почувства дисбалансирана и тясна, така че се стремете към най-качествения килим, който можете да си позволите.

Какъв тип пътека е най-подходящ за моята спалня

Когато става дума за пътека за спалня, ще искате да се съсредоточите върху „усещането“ на килима точно толкова, колкото и върху практическите съображения.

Изберете пътека, изработена от естествени влакна като вълна и коприна, два от по-пищните материали. По-твърдите влакна като юта или сизал, макар и да са естествени, могат да бъдат малко твърди и по-малко удобни, когато стоите върху тях боси.

Чистата вълна, тъкана или овча кожа, е идеална. Вълната не само се чувства великолепно под краката, но също така въвежда текстура във вашия декор.

Можете да изберете ярко оцветен вълнена пътека с нисък косъм или дълъг вълнена пътека от овча кожа в по-приглушена палитра, в зависимост от това какво подхожда на вашия стил.

Почистване на пътеките за спалня

Почистване на пътеките за спалня

От практическа гледна точка почистването на килими, когато са поставени под тежко легло, може да бъде трудно.

Вълната също получава голямо внимание в този отдел, защото нейните влакна са издръжливи, дълготрайни и лесни за поддържане чисти.

Защо да изберете пътека за спалнята

Когато става въпрос за декориране на вашата спалня, има много начини да добавите модерен цвят и стил. Един често пренебрегван, но въздействащ декор е пътеката за спалнята.

Пътеката за спалня е дълъг, тесен килим, който може да се използва за покриване на пода на вашата стая за релакс, добавяйки текстура, топлина и цвят към пространството.

Защо трябва да добавите пътека за спалня към вашия декор?

Пътеката за спалня е универсален декор, който може да се използва по различни начини. Не само добавя цвят и текстура към вашето пространство, но и предпазва подовете Ви от надраскване и износване.

Освен това, пътеката може да се използва за създаване на визуално разделение между различни зони на вашата спалня, като зона за спане и кът за четене.

Защо да изберете пътека за спалня?

Има няколко причини, поради които трябва да изберете пътека за спалня за вашето пространство:

  • Лесни за почистване: Пътеките са много лесни за почистване и поддръжка. Можете да намерите перещи се килими, които са издръжливи и устойчиви на петна. Тези характеристики ги правят идеални за зони с голям трафик като вашата спалня.
  • Бюджетен: Използването на пътеки е бюджетен начин да актуализирате своя декор. Вместо да инвестирате в скъпи спални мебели или аксесоари. Можете да добавите цветове и стил към стаята си с пътека.
  • Универсалност: Пътеките, които могат да се перат в машина, са универсален декор. Можете да ги използвате по различни начини.

Как да експериментирате с различни цветове на пътеки за спалня?

Добавянето на пътека за спалня към вашето пространство е лесен и достъпен начин да актуализирате своя декор. С широка гама от налични цветови опции можете да експериментирате с различни нюанси и стилове, за да създадете уникален и персонализиран външен вид.

Независимо дали изберете пътека в неутрален тон, в ярък цвят или монохромен, вие със сигурност ще създадете стилна и привлекателна атмосфера в спалнята си. Така че давайте напред и добавете пътека за спалня към вашия декор. Насладете се на уютната и цветна атмосфера, която носят килимите за спалня.

Коя е правилната пътека за вашата спалня

правилната пътека за вашата спалня

Пътеките за спалня са елегантен и функционален аксесоар, който може да добави стил и уют към интериора на всяка спалня. Тези тънки и дълги килими се поставят на пода, обикновено в близост до леглото, и служат не само за декорация, но и за практичност.

Пътеките за спалня идват в разнообразни дизайни, материали и цветове, което позволява на хората да изберат този, който най-добре се вписва в стила на тяхната спалня.

Те могат да бъдат изработени от вълна, памук, синтетични влакна или дори естествена кожа. Това позволява на хората да изразят своя индивидуален вкус и предпочитания.

Пътеките не само придават естетическа стойност на стаята, но и имат практично предназначение. Те могат да защитят пода от износване и замърсявания, особено на местата, където хората стъпват най-често.

Също така, пътеките могат да предоставят топлина и удобство на стъпалата, особено по-рано сутрин или в по-студените месеци.

Изборът на правилната пътека за спалня може да създаде хармония и цялостност в интериора, допринасяйки за уютната и релаксираща обстановка, която е желателна за спалната зона.

Съчетавайки естетика и функционалност, пътеките за спалня са практичен начин да добавите уникален акцент към вашия дом.

Цени на пътеките за спалняЦените ни започват от 57 лв. за по-малките пътеки за спалня. Повечето пътеки са в ценовия диапазон между 57 и 90 лв. и са с размери до 100х250 см.
Доставка на пътеки за спалняДоставката е БЕЗПЛАТНА, ако се плати онлайн през електронния магазин. В случай, че се плати директно при доставка на куриера, ще се начисли куриерска такса по тарифа.
Цветове на пътекитеЦветовото разнообразие пътеки за спалня е голямо: от сиви, бежови, кафяви, бели, екрю и т.н.
Начин на плащанеМожете да платите с дебитна или кредитна карта през VPOS на Банка ДСК, също по банков път или с наложен платеж на куриера.
Отстъпка при онлайн плащанеFreeForAll предоставяме допълнителна отстъпка върху цените при онлайн плащане с карта през VPOS или по банка.

Пътеки за спалня

Шумо- и топлоизолация, създаване на комфорт, съчетаване на интериорни елементи в хармонична визуална композиция, приятни тактилни усещания – всичко това се осигурява от правилно подбраните пътеки в спалнята.

Ще Ви разкажем на какво да се съсредоточите при избор на пътеки за спалня.

Тъй като леглото е централен обект в спалнята, то обикновено задава параметрите на останалите интериорни елементи в помещението.

За легло с ниски крака е по-добре да изберете две пътеки за спалня. В този случай размерът трябва да е добре подбран, за да можете удобно да ставате от леглото и да се движите из стаята.

Добре е да имате предвид: колкото по-малка е самата спалня, толкова по-големи са пътеките за спалня. Малките мокетени изделия визуално разчупват площта, върху която са поставени. Формата варира – от класически правоъгълни до изящно овални, кръгли или полукръгли пътеки. Ако интериорният стил позволява, са подходящи пътеки за спалня с необичайни форми – под формата на кожа, парче дърво, цвете.

Цвят и модел на пътеките за спалня

Изборът на правилния цвят и модел е интересна стъпка, но и носи трудности при намирането на подходящ вариант.

Избор на цвят на пътеки за спалня

Светлите пътеки за спалня визуално увеличават стаята, тъмните я правят по-малка. На теория това е разбираемо, но на практика често възникват трудности при избора на конкретен цвят.

Основната насока е цветовата схема на стените и мебелите:

Ярките многоцветни пътеки са добър вариант за спалня както в тъмни, така и в светли цветове.

И все пак да се има предвид, че ярки цветове на пода на спалнята не се препоръчват за хора с лесно възбудима нервна система.

В стая, декорирана с ярки, привличащи вниманието шарки, би били подходящи обикновени пътеки за спалня в контрастен цвят.

Контрастните светли пътеки за спалня изглеждат привлекателно на тъмен под.

За да покриете светли или естествени нюанси, трябва да изберете хармонично комбинирана опция – пътеки от същия цвят, но различен с 2-3 тона, изглежда добре.

Други цветове ще бъдат предложени от цветовата схема на текстила в интериора – завеси, покривала, декоративни възглавници.

Често задавани въпроси

Защо да избера пътека за спалнята си?

Отговор: Пътеката за спалнята може да добави стил и уют към интериора на спалнята. Тя може да защити пода от износване и да предложи комфорт, когато станете от леглото.

Какъв размер и форма да избера за пътеката на спалнята?

Отговор: Размерът и формата на пътеката на спалнята зависят от размера на спалнята и конфигурацията на помещението. Обикновено пътеките за спалня са по-дълги от широки и се насочват в посока излизането от леглото. Изберете размер, който позволява пътеката да е достатъчно широка, за да позволи на двама души да минават безпроблемно.

Какъв вид материал да избера за пътеката на спалнята?

Отговор: Материалът на пътеката на спалнята може да бъде различен, включително меки и пухкави материали като плюш, велур или вълна. Изборът на материал зависи от предпочитанията ви за усещане и визия. Освен това е важно да изберете материал, който е лесен за почистване и поддръжка.